dimecres, 5 d’octubre del 2016

Intertext

Dissenyar una proposta d’imatge intertextual, explicant els vincles amb el/s seu/s referent/s.


L'intertext és aquell element de relat que té sentit en tant en quant té sentit en un altre relat. Cada vegada tot és més intertextual. No es tracta de repetir ni copiar les seves característiques en un altre entorn, sinó fer que tal escena evoqui a l'altra.
He escollit la imatge del naixement de Venus pintada per Botticelli els anys 1484-1486 la qual es troba a la Galleria dels Uffizzi a Florència.
Representa el naixement de la deessa de l'amor, Venus, amb formes suaus del paisatge d'una badía que donen perspectiva a tot el conjunt. La mitologia explica que la deessa va néixer de la fecundació del mar d'Urà caigut en forma de pluja de roses. Nou nascuda va arribar a les costes de Xipre damunt d'una petjina impulsada pel vent de l'oest i la ninfa Cloris i rebuda per la primavera que cobreix la seva nuesa. Venus representa l'amor i l'ideal de la bellesa femenina.


El muntatge on hi apreciem l'intertext, he afegit roba i complements a la figura de Venus, fent referència al canvi d'ideal d'estètica de l'actualitat(seguit per alguns grups de gent). El concepte de bellesa ha canviat des del que representa Venus, pur i intel·lectual, ja que actualment, es tendeix a ensenyar més el cos i identificar-te mitjançant complements per tal de, per algunes persones, sentir-se més bell. 
Actualment, es dóna més valor a l'estètica que als valors racionals i intel·lectuals de la persona, la bellesa interior de l'intel·lecte.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada