dimarts, 1 de novembre del 2016

Disseny d'imatges amb diferent pes visual

Partint del text “La composición visual 1”, dissenya cinc imatges on es comprovi les diferències de pes visual dels elements que la composen.



He dissenyat aquesta imatge seguint la regla de la composició visual la qual estableix que a major mida correspon a més pes, per tant, en aquesta fotografia tenim la sensació de major pes visual a la part esquerra a on hi ha la fulla més gran.




Aquesta imatge segueix la regla de pes visual la qual estableix que els colors càlids pesen més que els freds. Per aquest motiu, el pes visual d'aquesta fotografia és més gran a la part esquerra on hi ha plomes vermelles i taronges i no a la part dreta on hi ha plomes blaves.




Aquesta imatge regula el pes visual seguint la regla que parla de la ubicació dels elements una fotografia, la qual diu que una posició forta sobre l'estructura(ben centrat o en coincidència amb algun dels eixos principals horitzontals-verticals i les diagonals) pot aguantar més pes que una altra descentrada o allunyada d'aquests eixos. Com veiem un dels ninots està situat en coincidència amb un dels eixos principals i diagonals(el de l'esquerra) i, per tant, la part esquerra té més pes visual que la dreta on el ninot està descentrat i allunyat dels eixos principals.




Veiem la relació entre el to i el pes visual en aquesta fotografia: els tons clars sobre fons foc pesen més que els foscs en fons clars, però com és el cas, en igualtat de fons, el més pesat és el to que més contrast té.




Aquesta imatge ens parla de què per la complexitat forma o algun altre factor, la mateixa qualitat de menudesa pot exercir fascinació augmentant de pes. En aquest cas, l'anell és molt més complexe que la capsa i guanya pes. A més a més les regles de composició estableixen que tendim a veure més pes visual a la dreta, fet que jua a favor d'aquest element més petit.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada