dimarts, 1 de novembre del 2016

Els significats dels colors


Mostra amb exemples personals, de producció pròpia o aliena, els significats diferents dels colors.

 
BLANC



S'associa a la llum, la bondat, la innocència, la puresa i la virginitat. Es considera el color de la perfecció i significa seguretat, puresa i neteja i té una connotació positiva. He escollit aquesta imatge perquè en realitzar-se en un paisatge de neu els colors blancs són molt presents, a més a més, combinant-se amb el to de pell, la bufanda i el blanc intens de l'ull, fa que la fotografia tingui molta llum i transmeti bondat i puresa.




Representa el poder, l'elegància, la formalitat, la mort i el misteri. És el color més enigmàtic i s'associa a la por, a allò desconegut. Representa autoritat, fortalesa i intransigència i, també, s'associa al prestigi la serietat. En aquest cas, he escollit aquesta fotografia per a representar el color negre perquè em transmet molt misteri, em genera una mena de por cap allò desconegut que s'amaga a la imatge a l'ombra borrosa que suposa un enigma.



VERD



És el color de la naturalesa, representa harmonia, creixement, exuberància, fertilitat i frescura. Té una forta relació a nivell emocional amb la seguretat (en contraposició al vermell) i suggereix equilibri i resistència. Hes escollit aquesta fotografia perquè està feta en un exterior natural com és el pantà de Santa Fe(Montseny) i em genera les sensacions citades anteriorment, sobretot l'exuberància, el creixement i l'harmonia.




És el color del cel i del mar, i s'associa amb l'estabilitat i la profunditat. Representa la lleialtat, la confiança, la saviesa, la intel·ligència, la fe, la veritat i el cel etern, està molt lligat a la tranquil·litat i la calma. He escollit una fotografia del cel de nit on gràcies a la llum de les estrelles i la via làctia es veu molt blau, el qual és una imatge que em transmet molta calma, estabilitat i tranquil·litat. Podem associar-ho també amb el cel etern com si aquest fos l'univers, la saviesa i la intel·ligència.



VIOLETA





És el color del foc i la sang i s'associa al perill, la guerra, l'energia, la fortalesa, la determinació, la passió, el desig i l'amor, i és molt intens a nivell emocional. He escollit aquesta fotografia perquè és en blanc i negre, però es ressalta el cabell de color vermell. Penso que transmet molta fortalesa i energia, en aquest cas, és el color vermell i el seu significat el què acaben de fer que la fotografia transmeti aquestes emocions. Destaco que la model de la imatge és una professora de Ioga que sent gran passió per la disciplina i també es pot associar al color vermell.



TARONJA



El taronja combina l'energia del vermell i la felicitat del groc. En aquesta fotografia de la posta de sol de la sabana africana hi veiem gairebé tota la gradació de vermell a groc, però el color predominant per excel·lència és el taronja. Aquest color s'associa a l'alegria, el sol brillant i el tròpic. Representa l'entusiasme, la felicitat, l'atracció, la creativitat, la determinació, l'èxit, l'ànim i l'estímul. En aquest cas, veiem el sol brillant a més no poder que crea un paisatge amb tons ataronjats molt càlid, ja que és un color molt calent i produeix calor, però no és agressiu com el vermell. Penso que és una imatge que transmet l'estímul i l'alegria de l'acabament d'un llarg dia, que acaba amb més calma i deteniment.



GROC



Simbolitza la llum del sol i representa l'alegria, la felicitat, la intel·ligència i l'energia, a més a més, genera energia muscular i suggereix l'efecte de calor. Gairebé tots aquests adjectius els podríem associar a un infant(alegria, felicitat, energia) i, per aquest motiu, he escollit aquesta imatge on un gira-sol fa de cap d'una nena transmetent tots aquests valors amb el groc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada