dimecres, 21 de desembre del 2016

Fotografia analògica i digital


Fotogafia analògica i digital


Hi ha dos tipus de fotografia: la digital i l'analògica. Aquestes tenen diferents trets diferencials, la fotografia analògica és la tradicional, en comparació amb la digital, es basa en procediments físics i químics per l'obtenció del processat de les fotografies. Utilitza la pel·lícula fotogràfica i es treballa mitjançant rotlles i revelant-los en una cambra fosca i, per revelar, se'n ha de saber(tenir coneixements), encara que per utilitzar-la no s'han de tenir coneixements molt exigents de fotografia.
S'ha de tenir en compte que la foto original pertany a qui poseeix el negatiu del rotllo(d'un sol ús) i, per tant, depèn d'aquest i d'un laboratori fotogràfic per visualitzarla. Els mecanismes d'algunes poden ser totalment mecànics i no enèrgics, però hi ha despeses en rotllos i revelat(més alts pels professionals que pels aficionats). Depenent de la pel·lícula obtindrem un resultat cromàtic diferent i específic, però ens permet una resolució exelent en qualsevol mida, per tant, el resultat pot ser molt bo, el granulat que es produeix s'explota com algo artístic(a diferència de la fotografia digital que es considera soroll).



D'altra banda, trobem la fotografia digital que és aquella que ens proporciona imatges del món en un format digital. Consisteix en l'obtenció d'imatges per mitjà d'una cambra fosca(similar a la analògica) i les fotografies son capturades per un sensor electrònic que disposa de múltiples unitats fotosensibles, les quals aprofiten l'efecte fotoelèctric per convertir la llum en senyal elèctrica, la qual és digitalitzada i emmagatzemada en una memòria externa.
La fotografia digital té una revel·lació molt més ràpida, ja que les imatges poden veure's instantàniament(després de capturar la imatge), però la bateria també es gasta més ràpid que les càmeres tradicionals. El preu de les càmeres digitals és més econòmic que el de les analògiques, però al tractar-se d'una tecnologia relativament nova els diferents models queden ràpidament obsolets per la creació de nous i millors equips. Aquest tipus de càmera té molta sensbilitat lluminosa i poden fer-se fotografies en situacions fosques sense necesitat de una pel·lícula especial per aquestes condicions, a més a més, disposa de diferents modes de captura(filtres, sense canviar pel·lícula).




Considerem que tenen con comú, la càmera digital i l'analògica, elements òptics similars i elements involucrats en el control de l'exposició com l'obturador i el diafragme, les lents, el sistema d'enfoc i el zoom.

No n'hi ha una que sigui millor que l'altra, això, s'ha de valorar subjectivament, ho serà la que per a nosaltres com a fotografs cobreixi millor les nostres necessitats.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada